Millainen on hyvä työhuone?

Henkilö istuu työhuoneessa kirjoittamassa muistiinpanoja

Hyvä työhuone palvelee käyttäjäänsä tarjoamalla sopivan varustuksen ja työrauhan työtehtävien optimaaliseen suorittamiseen. Data-analyytikko ja sisustusarkkitehti kaipaavat todennäköisesti hieman erilaisia ominaisuuksia työhuoneeltaan. Tässä artikkelissa nostetaan esiin sellaisia työhuoneelle oleellisia ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä ammatista riippumatta. 

 

Työhuoneet ovat tietyllä tavalla tulleet takaisin 2020-luvun vaihteessa. Tähän ovat mielestämme vaikuttaneet kaksi eri asiaa.

  1. Yhä suurempi joukko tietotyötä tekeviä on tullut tietoiseksi avokonttoreiden ongelmista keskittymistä vaativassa työssä. Aivotutkijat Katri Saarikivi ja Minna Huotilainen osaltaan herättelivät tähän vuonna 2018 julkaistulla kirjallaan Aivot työssä.

  2. Koronapandemia pakotti ihmisiä osaltaan etätöihin. Tässä yhteydessä moni havaitsi etätyöskentelyn olevan parhaimmillaan varsin tuotteliasta. Viimeisimmän työolobarometrin mukaan kolme neljäsosaa koki pystyvänsä keskittymään etätyössä paremmin kuin toimistolla.

Näin ollen monet kokevat avokonttoreiden ja yhteisöllisten työtilojen vilskeen jopa mahdottomaksi tuottavuuden kannalta ja toivovat jälleen omaa työhuonetta. Millainen sitten on hyvä työhuone?

 

Bofficen tavoitteena on madaltaa kynnystä siirtyä omasta kotitoimistosta keskustaan omaan toimistotilaan ja ainakin välillisesti madaltaa kynnystä ensimmäisten työntekijöiden palkkaamiseen, kun toimitila on houkuttelevalla paikalla ja sen hinnasta ei muodostu estettä muulle kehitykselle.

 
 

Hyvä työhuone on parhaimmillaan viihtyisä ja kutsuva

Hyvä työhuone vetää sen käyttäjää puoleensa. Mistä tämä puoleensa vetävyys sitten työhuoneessa syntyy? Toiselle pelkästään yksityisen työhuoneen rauha on riittävä syy palata työhuoneelle päivästä toiseen.

Toiselle puoleensavetävänä tekijänä on työhuoneen visuaalinen kokonaisuus, joka muodostuu pohjaratkaisusta, huonekaluista ja valaistuksesta. Alla listaan asioita, joiden yleisesti tiedetään vaikuttavan hyvään työhuonekokemukseen.

Tiesitkö, että kaikki Bofficen vuokrattavat työhuoneet Helsingissä ovat vapaasti sisustettavissa oman makusi mukaan. Lue lisää!

 

Työhuoneen valaistus on säädettävissä

Sisääntulevan luonnonvalon määrä kannattaa maksimoida erityisesti Suomessa, jossa syys- ja talvikaudella luonnonvaloa ei ole juurikaan tarjolla perinteisten toimistoaikojen ulkopuolella. Myös työtä häiritsevä liika auringonvalo on kesäkaudella pystyttävä rajaamaan verhoilla tai sälekaihtimilla.

Kattovalaistuksen lisäksi kannattaa työhuoneeseen tuoda myös muita pienempiä valaisimia, joilla pystyy helposti vaikuttamaan tilan kokonaistunnelmaan. Kirkasvalolampulla voit piristää tunnelmaa erityisesti vuoden pimeimpinä aamuina.

Valaistuksen kannalta työhuoneen värimaailman tulisi olla vaalea ja ilmava.

 

Tule tutustumaan Bofficen työhuoneita tarjoaviin toimistohotelleihin

 

Työhuoneen kokonaisvaltainen ergonomia

Työterveyslaitos kannustaa panostamaan kokonaisvaltaiseen ergonomiaan työympäristön suunnittelussa. Kokonaisvaltainen ergonomia ottaa kantaa myös varsinaisen työhuoneen ulkopuolisiin asioihin, joita ovat muun muassa helppokäyttöiset järjestelmät ja sujuvat työprosessit.

Joissain ammateissa myös työhuoneen välineillä ja asettelulla on mahdollista vaikuttaa työn sujuvuuteen. Yksi esimerkki tästä on terapeutti, joka ottaa työhuoneellaan säännöllisesti vastaan asiakkaita. Tällöin jo työhuoneen sisustuksella voidaan vaikuttaa positiivisesti työn sujuvuuteen.

Pääosin näyttöpäätteellä tietotyötä tekevän henkilön kohdalla työhuoneen ergonomia liittyy usein konreettisemmin huonekaluihin. Ergonomisesti laadukkaat huonekalut ovat tällöin avainasemassa. Tällöin työhuoneen ergonomiaa on mahdollista lisätä muun muassa seuraavilla fyysistä ergonomiaa parantavilla ratkaisuilla:

  • Sähköpöydät

  • Säädettävät ja tuetut työtuolit

  • Satulatuolit

  • Seisontamatot

  • Ergonominen näppäimistö ja hiiri

Lisäksi työhuoneen sisutuksessa kannattaa miettiä sellaisia ratkaisuja, jotka kannustavat vaihtamaan työasentoja ja pitämään mikrotaukoja. Mikrotauot parantavat tutkitusti keskittymistä ja vähentävät stressiä.

 

Työhuoneen sijainti korostuu hybridityön aikakaudella

Työhuoneen sopiva sijainti on tekijä, joka vaikuttaa työhuoneen käyttöön yllättävän paljon. Tämä linkittyy osaltaan nousevaan hybridityön trendiin. Hybridityössä yhdistyvät etätyö ja työskentely fyysisesti työpaikalla saman työviikon aikana. Välillä jopa saman työpäivän aikana.

Hybridityölle luodaan hyvät edellytykset silloin kun työtilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella sellaisella paikalla, jonne on helppo päästä myös julkisilla kulkuvälineillä. Tällöin niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin on tarvittaessa helppoa vierailla tiloissa, joissa työhuoneesi sijaitsee.

Me Bofficella haluamme olla mahdollistamassa sujuvaa hybridityötä sen lisäksi, että haluamme laajemminkin mahdollistaa pienten yritysten siirtymisen pois kotitoimistoilta ja -työhuoneilta ensimmäiseen omaan toimistoon.

 

Bofficen työhuoneet Helsingissä

Bofficelta löydät laajan valikoiman työhuoneita Helsingin parhailla paikoilla edullisesti joustavilla vuokrasopimuksilla. Työhuone- ja toimistohotellimme sijaitsevat Etu-Töölössä, Hakaniemessä, Kalliossa, Kampissa ja Pasilassa. Uusin kohteemme avautui hiljattain Kamppiin.

 

Kenelle Bofficen työhuoneet sopivat – tutustu esimerkkeihin alla

 

Tule tutustumaan Bofficen toimistohuoneisiin!

Tommi Ora

Tommin intohimona on kiinteistötoimialan kehittäminen asiakaskeskeisempään suuntaan. Yli 15 vuoden kokemus erilaisista rooleista kiinteistöihin liittyen ja muutaman vuoden kokemus startupeista luovat kehitystyölle perustan. Vapaa aikaansa Tommi viettää puuhastellen perheensä parissa.

Edellinen
Edellinen

Asiakaspalvelukyselymme paljasti, että lämminhenkinen palvelu ilahduttaa yrittäjiä

Seuraava
Seuraava

Toimistohotellin valinta: 1+5 vinkkiä